Hem

måndag 10 oktober 2016

Rådjurssäkra växter

rådjur i trädgården

Rådjurssäkra trädgårdsväxter, det tror jag inte finns. I böckerna står listor som inte stämmer, i alla fall inte här. Nä, det verkar faktiskt som att smaken varierar. Inte så märkvärdigt egentligen, vem vill äta samma maträtt vecka efter vecka? Men rådjurens favoriter skiljer sig också från år till år. Det som förut ratats blir plötsligt populärt och vise versa.

Jätteverbena Verbena bonariensis
Jätteverbena Verbena bonariensis

Till våren ska jag pröva syntetiskt vargurin och se om jag kan få ha mina krokusar ifred. Men nu får det vara som det är. Rådjuren bor i min trädgård och se, de är minst lika vackra som blommorna. Sånt kan vara bra att komma ihåg. Att studera dem från ett fönster är en fin naturupplevelse. I år har de förresten fått smak på jätteverbena. Det är första gången. Undrar hur det blir nästa år. Jag hoppas att de tröttnar.5 kommentarer:

 1. Testar åxå det och det funkar till och med på mina möss som alltid kommer in på verandan genom en list där vår dragskena går. peppar peppar ännu har inga varit in.De lämnar ju spår vart de går. Jag tror på Det syntetiska urinet. Ska testa mot sorken i landen åxå.
  Ha det gott i veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter positivt. Tror också att det fungerar, för guldvatten har hjälp här. Men efter en tid vande sig rådjuren och reagerade inte på det längre. Vargurin är säkert mer avskräckande. Mer koncentrerat...

   Radera
 2. Ja visst är dom vackra, både blommorna och rådjuren...visst smaskar dom upp ett och annat men det finns ju medel. Då är det värre med de fula vildsvinen som bökar efter ekollon nere vid växthuset, huuu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hualigen, vildsvin har jag aldrig träffat på här, men jag har sett exempel på vad de kan ställa till. Aj aj, hoppas de ger sig av ut i skogen istället.

   Radera
 3. Ja underligt vad de vänjer sig rådjuren och hela tiden utökar sin meny. De äter ännu inte krokus och jätteverbena här.
  //Helene

  SvaraRadera