Hem

söndag 2 oktober 2016

Bästa trädgårdsträdet

Äppelträd Katja
Äppelträdet 'Katja' får julröda frukter.

Om jag bara fick ha ett träd i min trädgård så skulle det vara ett äppelträd. Äppelträd är bra på allt. På våren blommar de så fint att man önskar tiden ville stanna. På sommaren ger de lummig grönska och skön skugga. På hösten ger de frukt och färg. Och på vintern, när de är avlövade, pryder de sin plats som vackra skulpturer. Särskilt gamla träd är fina då. De äldre träden är bäst på allt jag nämnt. Därför gör man bäst i att plantera träden först av allt, när man anlägger sin trädgård. Det gjorde inte jag. Jag har gjort mycket i oordning, men jag har också haft väldigt roligt. Det är ändå det som är viktigast i odlandet - att man har kul. Och jag inbillar mig att man har som roligast om man gör vad som för stunden faller en in.3 kommentarer:

 1. Håller med det är helt underbart med alla dessa röda granna äpplen, som i år är massor, på alla träd. Gillar nog mest de röda.
  ha nu en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Et træ er en ven.
  Jeg forstår godt, du elsker æbletræer. Og kommer til at tænke på, at æbletræet ofte i vores historie er blevet et symbol på kvinder. Blomstringen, den unge kvinde, vildt forelsket, frugt-tiden, moderen, der giver liv, føder sine børn, og afblomstringen, den gamle kvinde, med visdom og indre liv.
  Og jeg tror det samme som dig: At det skal være sjovt at plante, føles fint, alt kan ikke blive så perfekt, og måske bliver det det, i slutningen af eventyret, alligevel.
  Bedste hilsner herfra: )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelträdet som metafor för en kvinnas liv - så vackert!

   Radera