Hem

fredag 16 september 2016

Höstanemon - underbar höstblomma!

Höstanemon Anemone x hybrida 'Serenade'

Höstanemonen 'Serenade' är en nykomling i trädgården. Hittade stora fina plantor och kunde inte motstå. Det var bra, för just den här rabatten behövde ett lyft.

Höstanemon Anemone x hybrida 'Serenade'

Höstanemoner är vackra på många sätt. De ger ett luftigt intryck och blommar rikligt. Knopparna ser ut som silverskimrande pärlor och bladverket är frodigt. Att blomningstiden dessutom är lång gör den till en fantastisk perenn!

Höstanemon Anemone x hybrida 'Serenade'
Höstanemon Anemone x hybrida 'Serenade'

Höstanemoner kan bli mycket gamla om de trivs. De vill stå fuktigt om sommaren, men torrt på vintern. Vinterfukt medför tyvärr ofta röta. Inte helt enkelt att få till. Bäst är att välja en torrare plats, och stödvattna om torkan slår till under växtsäsongen.4 kommentarer:

 1. Jeg holder så meget af den blomst, men hr aldrig rigtig fået den til at gro flot og brede sig..Forklaringen er nok jeg ikke vander nok om sommeren..Men hvor er dine fine og med den hvide Solhat i baggrunden - smukt :)

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen en blomma att älska. Har både den enkla och dubbla och en vit. Hörde att det ska finnas en mycket mörk, den vore skoj om man fann. SÅ fin det blev i din rabatt
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vi får hålla tummarna att den ska få leva i många år hos Dig för den är ju så otroligt söt./Margareta

  SvaraRadera
 4. Söt sort och en av sensommmaren/höstens favoriter. Hoppas de klarar sig bra och överlever vintern.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera