Hem

onsdag 31 augusti 2016

Fingerborgsblommans frön

Fingerborgsblomma frön
Fingerborgsblommorna snålar inte med sina frön!

I år lät jag ovanligt många fingerborgsblommor blomma och det var fantastiskt att se alla spiror i juni. Sedan lät jag dem stå kvar längre än vanligt. Jag brukar vara snabb med att klippa ner dem efter blomning eftersom de annars fröar av sig nåt alldeles vansinnigt. I sommar har fingerborgsblommorna fått svinga sina trollspön bäst de velat, så säkert gror de snart överallt. Läste en gång att deras frön kan ligga och vila i jorden i upp emot hundra år innan alla grott. Kan undra om det stämmer. I så fall har jag fingerborgsblommor livet ut.1 kommentar:

  1. Så även jag. Gillar dom som ny planta men sen åker de ut. Finns visst en som stpr kvar på samma ställe den vill jag ha.Perenn alltså.Det blir ibland lite fel.
    Kram Meta

    SvaraRadera