Hem

söndag 3 juli 2016

Semester & bloggpaus

Hon som talar med blommor

Sommaren är sagolik och trädgården full av blommor. Det är en fantastisk tid! Allt det som man drömde om i vintras, när trädgårdsböckerna bläddrades från pärm till pärm, är nu verklighet. För varje nytt år jag spenderar med trädgården, blir jag allt mer hänförd. Och var gång jag drar på mig stövlarna och går ut, blir jag på gott humör. I år ska jag insupa så mycket av sommaren det bara går. Jag ska också göra en liten bloggpaus. För det är ju såklart nu, man ska vara ute som mest. Nu när alla gröna vänner finns här, och trädgården förvandlats till paradiset på jorden.

Pionvallmo Papaver somniferum
Pionvallmo Papaver somniferum

Men kameran, den ska få jobba. För det är nu, den kan fånga och föreviga allt det vackra. Och i höst och vinter, när blommorna dragit sig tillbaka, ja då blir det härligt att ha bilderna till hands. Då får sommarens foton blåsa liv i bloggen. Jag ser redan fram emot allt spännande och roligt jag ska berätta om växterna då!

Damascenaros 'Ispahan'
Damascenaros 'Ispahan'

Rosorna är särskilt fina i år. Många av dem har äntligen hunnit växa sig riktigt stora och maffiga. Trädgården har nu fyllt åtta år. Min trädgårdsidol, Tasha Tudor, sa att det tar tolv år att skapa en fin trädgård, och det ligger mycket i det. För det är så det är med trädgård. Den bara vackrare med åren.

Hon som talar med blommor

Jag önskar alla en riktigt härlig sommar!
Och vill ni, så ses vi i augusti, när jag sätter igång att blogga igen.
Jag kommer att sakna att skriva här. Men så blir det också så mycket roligare när jag kommer tillbaka.5 kommentarer:

 1. Jeg vil ønske dig en vidunderlig sommer med din smukke eventyr have :)

  SvaraRadera
 2. Ja men du visst är det så, hoppas du kan njuta som bara den av lyxen att ha en fin sommar i Sverige.För Sverige är vackert på sommaren.Den där rosen är det en gammal sort jag har en ros som ser ut som din men jag vet inte dess namn. Helt härliga sommarbilder.
  Ha en skön semester vi ses i höst ser fram mot det.
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Meta! Ja det är en gammal sort. Ispahan har funnits i kultur sedan före 1832 :-)

   Radera
 3. Det er en utrolig smuk have du har. Og tænk, at få lov at vokse sammen med den. Jeg forstår din lykke. Og jeg synes, tid er magisk på mange måder. Og at det er godt, når noget tager tid.
  Hav en rigtig dejlig sommer, Carolin.
  Og jo, Dannie Druehyld er en vældig interessant person - og en varm person i sine bøger, også. Jeg tænker, den arketype, hun bliver identificeret med, heksen, ligger i alle os kvinder, som en mulighed og som reel historie. Derfor drages vi på én måde af hende. Og så er det utrolig modigt af hende, at leve i vores tid som hun gør og arbejde for Moder jord som hun gør.
  Jeg vil læse om Tasha T.
  Varme hilsner fra landet med sommerregnen/Laila

  SvaraRadera
 4. Ha en skön sommar och välkommen tillbaka! Jag kommer nog också att sakta ner på takten på inläggen i alla fall, det får bli när det blir :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera