Hem

fredag 1 juli 2016

Blomstersnö och regn

Fylld Honungsros Rosa helenae 'Hybrida'
Fylld Honungsros Rosa helenae 'Hybrida

Honungsrosorna som står i full blom har börjat snöa lite grann.
Det är så fint när de sprider sina vita kronblad över gräset.

Honungsros 'Lykkefund'
Honungsros 'Lykkefund'

Lykkefund som klättrar på sitt valv var först ut att blomma. Hon står i full sol och kommer därför igång tidigt. Men nu lyser solen med sin frånvaro. Himlen är gråmulen och det har blivit betydligt svalare. Trädgården har njutit av regn ett par dar, och gräsmattan som förut var så gul, målar vattnet grön igen. Det är inte utan att man måste förundras över regnets läkande kraft. Allt som förut var dött, väcks till liv och växer vidare igen.

trädgårdsblogg Hon som talar med blommor

När det är mulet och regnigt passar jag på att flytta självsådda plantor.
Då får de en mjuk och skonsam start på sin nya växtplats.

Jätteverbena frösådd

Så här ser jätteverbenorna ut när de är pyttesmå. De är tacksamma att flytta, och bra att sätta där de bildats hål i rabatterna. Jätteverbenorna kommer ge färg och glädje ända till senhösten!2 kommentarer:

  1. Ja nog kan man väl tolerera blomstersnö allt. lite fint är det också. Här har de inte mer än slagit ut just nu jasminrisen snöar hos mig istället.Det är väl lite av svensk sommar nu vi har ju vant oss vid att Juli som börjar idag är regnig även om vi inte gillar det.Det är bra att ta var på de stunder som ges när det ska planteras. Här bytte vi lite växter med varandra i regnet.
    Ha det gott och njut ändå
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. De er fantastiske , dine rosenbuske.

    SvaraRadera