Hem

måndag 20 juni 2016

Trädgårdsdag

Köksträdgård

I lördags lyste flitens lampa över trädgården och jag fick mycket gjort. Det var efterlängtat. Särskilt i köksträdgården. De i mitten tidigare fyra grönsaks bäddarna, har nu istället blivit två långbäddar, där det i år ska växa blommor. För några veckor sedan sådde jag blandade blomsterfrön i dem, men eftersom det redan fanns så mycket andra frön i jorden grodde det liksom överallt. Nu är gångarna skyfflade och rena och jag njuter av att se ordningen. Alla små plantor som spontansått sig i gångarna har jag flyttat upp i bäddarna eller till andra ställen i trädgården. Det var dill, ringblommor, jätteverbenor, tomatplantor m.m. En tomatplanta var hela 20 cm hög! Man tackar och bockar!

självsådda solrosor

Flera solrosor hade grott och växt duktigt. Nu har jag sex vackra plantor,
jag som inte sått några solrosor i år. Fantastiskt!

luktpion paeonia sarah bernhardt

Alla hittade fröplantor gjorde mig lyrisk och ivrig. Egentligen var jag trött, men jag glömde det. Och jag glömde klockan. Det var mulet och skönt trädgårdsväder och jag ville inte gå in. De ljusa blommorna lyfte som de gör om kvällen och det var så fint att se. Men när jag kom in hade det redan hunnit blivit kväll. Jag som trodde klockan var tre, eller kanske fyra.2 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt vad en trädgård kan ge tillbaka när man väl fått igång den med en viss typ av växter. De första åren var jag inte så mottaglig för råd av typen "klipp av fröställningar för att undvika självsådd" - varför skulle man inte vilja ha självsådder tänkte jag :-) Nu vet jag att jag fortfarande vill ha dem, men lagom många och det brukar det bli ändå!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Ja men du så är det precis med trädgården man glömmer allt. Ibland önskar jag att jag hade en plattare tomt det ser så fint ut som du har det. Här är det avsatser överallt.
  Ha nu en fin och skön midsommarvecka
  Kram Meta

  SvaraRadera