Hem

onsdag 29 juni 2016

Svartsjukemedicin

Bondpion Paeonia x festiva 'Alba Plena'
Bondpion Paeonia x festiva 'Alba Plena'

Ofta har de gamla medicinalväxterna ansetts kunna bota massvis av olika åkommor. Att en enda växt kunde hjälpa mot ett tjugotal skilda problem är inte ovanligt. Ett sådant exempel är bondpionen. Jag läste om den igår kväll och hittade en uppgift om att den förutom olika sjukdomar och dylikt, också ansetts kunna bota svartsjuka. Ganska kul va! Undrar hur man gjorde då? Kanske nån hemlig dryck som hälldes i någons soppa, eller att den som ville bli av med sin svartsjuka själv åt pionen. Placeboeffekten kan verka nog så bra, så vem vet, kanske det hjälpte ändå.4 kommentarer:

 1. Ja, det er ret sejt, den kan det. Det ville jeg gerne have vidst;) Jeg tror bare, jeg ville have drukket regndråber fra dens blade.
  Det minder mig om, at der findes mange sådan ret morsomme og kloge historier om urter - og kærlighed - i Dannie Druehylds bog: Heksens Håndbog. Jeg tror, Dannie er den der ved mest om urter i hele Danmark, og hendes bog er en klassiker. Kender du den mon?
  Bedste hilsner fra Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den boken känner jag inte till, men jag ska kolla om den finns översatt till svenska. Låter definitivt som en bok som faller mig i smaken! :-) Tack för tipset. /Carolin

   Radera
 2. Kul kanske skulle testa på någon.
  Ha det gott i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Heisann.... det var det svaret som jeg ville ha nå... jfr. mitt siste innlegg : Grønn av misunnelse! Da er det en bondepeon som trengs i bedet ved inngangen til tross for at de andre peonene har eget bed. Mitt bed kommer til å bli finest av alle i gata!!!!!! Så kan de andre bli svartsjuke.... Ha fine sommerdager ;:OD)

  SvaraRadera