Hem

måndag 23 maj 2016

Trädgården börjar andas sommar

Bondsyren syringa vulgaris
Bondsyren Syringa vulgaris

I lördags var jag i trädgården hela dan. Underbart, och syrenerna står i blom. Men jag kände mig hängig. Igår fick jag veta varför. Jag har fått förkylningsinfluensa med riktigt ont i halsen, huvudet och öronen. Trodde faktiskt knappt sånt smittade nu, men tydligen. Tur jag kan titta på de fina syrenerna genom fönstret. Det är sånt som ger kraft tycker jag.

Jättevallmo papaver orientale

När syrenerna blommar tar våren avsked. Jättevallmon står i knopp och nästa gång jag går ut är det säkert sommar.2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att sommaren är på väg! Vi har legat hela maj med snuvaflunsan men hoppas nu att vi är på bättringsvägen. Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Härliga våren är snart försommar så fort det går och så mycket fint vi fått se i år. Jodå syrener har jag här med som börjar slå ut men vallmon har inte så sora knoppar.
  Njut sängvärmen nu så du blir frisk
  Krya på dig
  Kram Meta

  SvaraRadera