Hem

fredag 27 maj 2016

Smala gångar in i mellan

trädgårdsgång

När rabatterna är långa och breda kan man känna sig instängd eftersom man måste gå runt så mycket. Det har hänt i min trädgård och jag gillar det inte alls. För ett par år sedan gjorde jag en smal stentrappa genom en lång rabatt som jag blev väldigt nöjd med. När trappan var klar fick trädgården en ny god energi. Så för ett par veckor sen insåg jag att det var dags att öppna upp igen. Jag flyttade alla växter, plattade till och sådde gräs så att det bildades en ny gång.

trädgårdsblogg

Här syns öppningen från andra hållet. Gräset har grott bra efter regnet. Det dröjer nog inte länge innan gången är grön och fin. Skulle jag göra om trädgården från början hade jag gjort fler smala gångar in i mellan. Det är svårt att veta hur gångstigar i trädgården bör ligga innan man gått runt tillräckligt mycket. På just det här stället har samtliga i familjen hoppat över rabatten. Det var inget man kunde gissa sig till från början. Det är vanor som uppstår efterhand som trädgården växer. Jag gillar enkla lösningar som gör stor skillnad. Så var det i detta fallet.2 kommentarer:

  1. Delar dina tankar om gångar i trädgården, att de är ständigt aktuella för omprövning. Ingen handbok finns att tillgå, man måste pröva sig fram. Ibland kan estetiska och praktiska krav krocka eller ekonomin sätta stopp för det mest efterlängtade materialvalet. Jag har en del gräsgångar som kräver mycket kantklippning och är dessutom aningen breda i relation till helheten och med hänsyn till att barnen börjar bli stora och har slutat jaga varandra. En betraktande vuxen behöver smalare gångar än lekande barn, menar jag. Gångar är ett mycket spännande ämne, tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt enkelt så att man måste känna in platsen innan man vet. Och som du säger, vanorna ändras ju också, och då måste gångarna följa därefter :-)

      Radera