Hem

tisdag 3 maj 2016

Backsippa

Backsippa Pulsatilla vulgaris 'Röde Klokke'
Backsippa Pulsatilla vulgaris 'Röde Klokke'

Backsippan har inte bara underbart vackra blommor, den är också som ett mjukt litet djur. En vän varelse med silverskimrande päls. Hela växten är nämligen mer eller mindre täckt av fina hår, som gör den vansinnigt go att handskas med. När man går förbi en backsippa är risken överhängande att man kommer på sig själv med att sitta på huk och klappa henne, som om hon vore en katt eller hund.

Backsippa Pulsatilla vulgaris 'Röde Klokke'

Inuti är varje blomma som ett litet konstverk, väl värd att studeras i detalj.2 kommentarer:

  1. det är n underbar liten blomma men jag har ett problem den vill inte vara hos mig. Har så svårt att förlika mig med det.ger mig inte så lätt.
    Ha nu en fin onsdag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Hm, det kanske kan bero på att du har "för bra" jord. Backsippan trivs bäst i torr och mager jord. Hos mig står den på kanten till en mur där det är riktigt eländigt och torrt vilket den älskar. Om du blandar grus eller sand i den befintliga jord du har, tror jag sippan kommer trivas. /Carolin

    SvaraRadera