Hem

onsdag 20 april 2016

Vårgrönt

hon som talar med blommor

På berget bakom huset har gräset satt ordentlig fart att växa. Syren och hallonbuskar har så smått börjat veckla ut sina blad och rabarbern i sin låda börjar se riktigt präktig ut. Särskilt på morgonen, innan solen blir för stark njuter jag av den vårgröna färgen, den som är det grönaste som finns.

gräslök i kruka

Gräslöken har också börjat växa. Den lyser lika grönt som vårgräset på berget. I år får gräslöken växa i kruka hos mig eftersom jag har andra planer nere i kökslandet. En stor kruka med bara gräslök kan vara nog så fint som sommarblommor tycker jag. Och vill man, så kan man ju låta gräslöken blomma ett tag med sina violetta bollar. Men nu, nu är den så fin som bara grön. Härligt, härligt grön.2 kommentarer:

 1. Vad lustigt, jag tänkte tidigare idag att jag kanske borde dela mina gräslök i mindre bitar, och det var ju smart som du gjort att ändå sätta dem i samma kruka. Gräslök är fantastiskt vacker när den blommar - också! :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Vårens grönska är såå vacker, tänk om man kunde spara lite av den och det härliga ljuset som är nu i en påse och kika på i sommar när det inte är som vi vill.
  Ha det fint och bra i slutet av veckan
  kram Meta

  SvaraRadera