Hem

onsdag 6 april 2016

Märklig svamp

kärleksört Sedum 'Herbstfreude'
Kärleksört Sedum 'Herbstfreude'

Så här tät, fin och kraftig ska kärleksörten vara när den börjat växa om våren. Tyvärr är den inte det längre. Förrförra hösten dök en märklig svamp upp. Den växte i stora klungor, rakt upp ur kärleksörten. Svamparna var bruna, några centimeter höga och satt tätt intill varann. Det var som om de kvävde de plantor de växte upp ur. Sedan dess har kärleksörten varit tanig och risig. Jag tror möjligen det kan hjälpa att gräva upp plantorna och dela dem. Då brukar de flesta perenner få ny kraft. Hoppas det. Och hoppas att svamparna inte kommer tillbaka.5 kommentarer:

 1. Den har jag som tur är sluppit men däremot hade jag någon sorts stekel som åt upp bladen . det var inte trevligt det heller Som tur var är den bara på kärleksörten
  Ha en fin och bra mitt i veckan dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Du om ska under liljor. Måste man inte fylla på efter regn???? Eller klarar det sig ändå. Ko att tänka på det nu när det regnar. Vi har en hel del aska på kolonin i en tunna där de bränner löv och grenar så jag tänkte använda det.
  Ha det gott i regnet om det gör det hos dig med
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Meta! Jag brukar fylla på med askdammet efter kraftigt regn. Kram /Carolin

   Radera
 3. Hoppas det löser sig med din kärleksört. Annars är det ju ganska enkla att föröka via sticklingar så du slipper få med dig mycel via rotsystemet. Härlig bild!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderat på det med mycelet jag med. Eftersom jag inte vet vilken svamp det är, vet jag ju inte heller hur länge mycelet överlever... Svampar är häftiga. Att de bara dyker upp så där från något man inte kan se liksom.

   Radera