Hem

torsdag 7 april 2016

Storblommig klätterros Étude

Ros Étude
Klätterros Étude

Idag vill jag tipsa om en riktigt bra ros. Étude heter den, och jag är så glad att den finns här i trädgården. Den kan användas både som klätterros och buskros. Blommorna är stora och fyllda, mörkrosa och doftar härligt. Jag bor i zon 2 och här brukar den inte frysa sönder alls under vintern. Det uppskattar jag! Jag har fått nog av ohärdiga sorter.

Ros Étude

Étude slår ut sitt första flor i slutet av juni. Efter hand som blommorna vissnar klipper jag tillbaka grenarna. Då blommar busken till långt in på hösten med korta uppehåll. Ofta är det just Étude som ger de sista rosorna innan säsongen är slut. Någon gång har det till och med kommit några blommor i december när det varit mildväder.6 kommentarer:

 1. I invite you to my blog!
  Herzlich Pippa
  with
  http://fotomystic.blogspot.de/

  SvaraRadera
 2. sorry, link is wrong
  http://bistropippa.blogspot.de/

  SvaraRadera
 3. Verkligen härlig och vacker färg. Jag har zon 3-4 tror du att det går där.
  Ha en fin och bra torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värt ett försök eftersom den är helt oberörd av vintrarna här. Detsamma till dig :-)

   Radera
 4. Kul att se den uppvuxen - din ser jättefin ut. Plantera 2 st för några år sedan och mina kommer väldigt dåligt och nu har dom nog frusit ner totalt i vinter. Jag har zon 3 i Örebroområdet. Nu hoppas jag att det blir liv i dom igen när jag sett dina bilder på hur fina dom kan bli.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mycket beror på buskens kvalitet när man köper den, och förstås att man planterar som man ska, men det förstår jag ju att du gör :-) Sen spelar det ju stor roll var man sätter rosen, en del ställen är ju liksom bättre/sämre än andra. Men herre gud vad många riktigt klena sorter det finns. Ibland tänker jag att det är synd att plantskolorna säljer så många fisiga sorter som bara blir sjuka och fryser ner. Det är ju sånt som gör att folk tröttnar...
   Ha det så gott du med, karm /Carolin

   Radera