Hem

tisdag 12 april 2016

Dåligt dåligt dåligt!!!

mossa i gräsmattan kombigödselmedel stroller kombi

När det är milt på vintern växer mossan, men inte gräset. Jag tycker det är fint med mossa i gräsmattan, fast lagom är bäst. I vinter har mossan tagit över helt och nu måste jag göra något åt det. Fåglarna som letar mat under mossan har dessutom rafsat och krafsat så det ser förfärligt ut. Men alla problem kan lösas, så även detta. Nu är de värsta partierna renräfsade från mossa och de resterande ytorna är gödslade -med Stubbetorp Trädgårdsgödsel, som är ett organiskt naturgödsel- så att gräset kan få fart. På de kala ytorna ska jag lägga på lite ny jord och slutligen så nytt gräs.

mossa i gräsmattan stroller kombi kombigödselmedel

Efter milda vintrar då mossan vuxit till finns de vissa som ser sin chans att sälja "katastrof på säck" till i många fall oskyldiga trädgårdsägare, nämligen giftförsäljarna. De talas förstås inte så högt om att det är gift de säljer. Nej, kombigödsel heter det så fint. Och det berättas gärna hur effektiva dessa medel är mot ogräs och mossa, men inte så mycket om vad de innehåller. Men det kan jag tala om. Kombigödselmedel som till exempel Stroller Kombi innehåller gift som dödar tvåbladiga växer, alltså klarar sig gräset och inget annat. Medlet förgiftar jorden där man strör ut det, men även växter utanför gräsmattan kan ta skada. Hoppsan! Varför har min syren fått förvridna bladskaft? Ojsan! Varför får rosorna missbildade blad? Och varför dog den fina blomman? Fråga giftförsäljarna. De vet. Och jag vet. Fenoxisyror heter det. Det ni så glatt betalar för och bär hem i en käck jävla påse är inget annat än rena skiten!!! Låt dem som säljer äta det! Skona er stackars trädgård och er själva. Jag hoppas att det snart förbjuds, i Finland är det redan otillåtet. Stackars dem som luras köpa eländet. Det är inte lätt att hålla reda på allt gift som en massa idioter uppfinner.

mossa i gräsmattan kombigödsel

Det kommer fler fötter som ska gå på jorden efter oss. Vi ska inte förstöra livet för dem! Det är tillräckligt med gift i våra marker som det är. Möter ni en fenoxisyreförsäljare (Roundupförsäljare för den delen också) så ber ni hen dra åt helvete! Och glöm för all del inte att påminna om att hen ska ta gifteländet med sig.



6 kommentarer:

 1. Det är rätt, på dem bara de eländiga giftmånglarna! Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag blir så trött på att sånt här jämt "lindas in" i ursäkter och det gör mig förbannad. Många känner sig lurade när de får veta sanningen. Sen finns det de som inte bryr sig. Varför ska sådana medel kunna säljas till privata trädgårdar, när det är förbjudet på kyrkogårdar och i parker? Det är ju löjligt. Allvarligt talat, vem kan förespråka användandet av gifter för trädgårdsodlande 2016?

   Radera
 2. Jo visst är det så. synd bara att det är så effektivt så folk går på det. Jag själv har inte hittat nåt mot nässlor än som funkar kanske du vet nåt??
  Ha det gott och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Meta! Är det ett större område med nässlor som du vill ta bort kan du täcka jorden (tidningar, plast, markduk, googla så hittar du olika förslag) men har nässlorna spridit sig in bland odlade växter är det manuell rensning som är det bästa. Gå på nässlorna vid torr och solig väderlek, då är chansen störst att de rotbitar som du inte får med vid rensningen torkar in och dör. Tar man tag i nässlorna så fort man ser dem tröttas de till slut ut och försvinner. Lycka till! :-)

   Radera
 3. Bra talat! Gifter går jag också verkligen igång på särskilt Glyfosat i Roundup som främst bönder men även trädgårdsägare använder. Det finns folk som har glömt hur man odlar utan gifter och på allvar tror det är okej. Bor i en by med tre bönder som gladeligen Roundupar potatisåkrar och blivande betesvallar trots rapport efter rapport som visar på sambandet med cancer. Det kommer att bli vår tids nya hormoslyrskandal.
  Här tassar vi vidare på mjuka mossan, låter hönsen sprätta, gödslar gräsmattan naturligt och tillsätter också kalk.
  Ser att Cecilia Engström kommenterat... Hon är en av våra få ekologiska mjölkproducenter som verkligen brinner för sin sak och lever som hon lär.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur det finns fler som jag. Och jag tror faktiskt inte att det är så särskilt många som vill använda gift, om de blir upplysta om vad det verkligen är de sprider ut och riskerna med medlen.

   Radera