Hem

tisdag 8 mars 2016

Undrar hur det blir med krokusarna i år?

vårkrokus crocus vernus
Vårkrokus Crocus vernus

Jag har en vansinnig massa krokus i min trädgård. För några år sen tog jag den här härliga bilden. Men de två senaste vårarna har ett envist rådjur terroriserat mig. Han har ätit både tulpaner och krokus, trots att jag skyddat dem med blodmjöl och cd-skivor. Igår hittade jag en slarvigt grävd grop i en av rabatterna. Spåren i snön avslöjade gärningsmannen. Rådjuret hade sökt efter tulpanblast. De har ju börjat växa nu. Blir till att ta fram guldkannan igen. Det verkar vara det enda som hjälper.4 kommentarer:

 1. Har du provat Trico-garden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bella! Nej det har jag inte, men jag ska nog göra det. Och jag tror absolut det kan vara effektivt. Fårull fungerar bra enligt de som prövat, och då borde väl fårtalg vara ännu bättre tänker jag. Kanske gör jag ett test, halva trädgården Trico och halva guldvatten. Fördelen med guldvatten är ändå att det är gratis :-) (och dessutom gödslar....) /Carolin

   Radera
 2. Det är värre med de där fulingarna under ytan Sorken. De gräver gångar så de små lökarna kommer alltför långt ner för att orka upp. Vet inte vad jag ska göra åt det.
  Ha en fin fortsatt vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy, det låter krångligt det där. Hoppas du kan få bukt med det på någe vis. Detsamma till dig. Kram /Carolin

   Radera