Hem

söndag 27 mars 2016

Trico Garden - viltskydd mot hjortdjur

trico viltskydd

Det finns ett kravmärkt avskräckningsmedel för hjortdjur som heter Trico garden. Medlet är godkänt för ekologisk odling. Läser man om det på nätet blir man genast sugen att pröva, för det verkar så himla bra. Jag tror säkert att det kan fungera mot vissa rådjur, på vissa platser. Nu har jag prövat Trico i trädgården här och tyvärr, det fungerar inte alls. Och då kan tilläggas att jag sprayat på rikligt med tryckspruta, samt att vädret varit torrt. Synd, för tänk var smidigt om det fungerat. Vad som hjälper mot rådjur kan skilja sig väldigt från ställe till ställe. Även vad de äter skiljer sig åt. I många trädgårdsböcker hävdas till exempel att rådjur ratar krokus. Här hos mig är det just krokusarna de vill åt.2 kommentarer:

 1. Jo då så är det allt. Hos mig äter de nog det mesta när det passar. Just nu verkar det som de inte är så där pigga på att vara hos mig och glad är jag. Blodmjöl är nog det bästa jag har testat nu när man inte kan använda den där " skosmörjan" från Råveck längre.
  Ha en fin annandag
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kan vara så att avskräckningsmetoderna kan fungera i perioder. När man använt sig av en metod ganska länge verkar rådjuren vänja sig, och räds inte längre. Blodmjöl har fungerat väldigt bra hos mig i omgångar.

   Radera