Hem

tisdag 1 mars 2016

Trädgårdsväxtregister

trädgårdsblogg

Det här är den första växt jag planterade i min trädgård. Jag ser inte så värst mycket av den, för den växer på andra sidan häcken, mot vägen. Men jag tycker mycket om den. Jag satte några andra växter där också. Taklökar, silverarv, mossflox m.m, och inga sortnamn har jag kvar! Suck. Idag retar det mig väldigt. Men jag är otroligt tacksam och glad att jag tog mig i kragen och skaffade en pärm att sätta namn i när jag började plantera innanför häcken. Så alla växter jag har - och de är många - finns uppskrivna i ett trädgårdsväxtregister, utom just de som växer på muren mot vägen.

blogg trädgård

Vid en första tanke kanske det låter överdrivet att vara så noggrann, men jag lovar att det är värt det. Och inte tar det så värst mycket tid heller. Så jag vill verkligen tipsa om hur bra det är med ett trädgårdsväxtregister. Vet man exakt vad det är som växer i ens trädgård blir det mycket roligare. Och undrar man något, eller vill veta mer, är det så lätt när man har tillgång till växternas fullständiga namn. Så innan ni slänger växtetiketter, tänk efter en gång extra...2 kommentarer:

 1. Verkligen en jättefin blomma som hänger över murkanten. Jag har sparat mina etiketter men har istället ingen ordning på dom. Bra idé med en bok att klistra in dom i.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det, och att numrera rabatter och olika delar av trädgården. Så skriver man växtens namn vid rätt nummer. (Det borde jag skrivit i inlägget kanske...) Kram /Carolin

   Radera