Hem

tisdag 29 mars 2016

Hästhov i trädgården

hästhov tussilago farfara
Hästhov Tussilago farfara

Nu blommar hästhoven hos mig. En del kanske inte tycker att den hör hemma bland de odlade växterna, men jag uppskattar den väldigt. Ett hästhovsfrö kan i gynnsamma förhållanden gro inom 24 timmar. Har man plockat en bukett någonstans och haft i vas inne, kan man lägga blommorna på marken efter att de vissnat. Häll en kanna vatten över så att jorden blir grobar. Då kan det hända att ett frö spirar. Vips har man hästhov i trädgården. Det var precis vad som hände hos oss för fem år sen. Sedan dess har hästhoven blommat i sitt lilla hörn varje vår.

hästhov tussilago farfara

Hästhov tillhör de där ultra tacksamma blommorna som klarar att växa nästan var som helst. Hos mig växer de i ett skugghörn, en ganska hopplös plats eftersom där också är torrt. När gula solar lyser ur skugghörnet vet man att våren är kommen. Hästhov i trädgården kan rekommenderas, för vem blir inte inte glad av ett säkert vårtecken.4 kommentarer:

 1. Kanske det vore nåt. Jag har vitsippor och blåsippor som spridit sig hem till mig från skogen. Det är trevligt tycker jag
  Ha en bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart att de vandrat in från skogen :-)
   Detsamma till dig, kram /Carolin

   Radera
 2. Følfod , kalder vi den på dansk og den er en af mine mange ynglinge :) Tak for det gode råd om at (prøve) få den til at gro i haven - jeg vil prøve :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag du ska :-) Om det lyckas visar sig de stora runda bladen framåt sommarn. Nästa vår lyser solarna i din trädgård. Lycka till! /Carolin

   Radera