Hem

torsdag 3 mars 2016

Återanvänd lökar

återvinn julens hyacinter

Att man kan återanvända julens hyacinter har jag tipsat om tidigare, men jag gör det igen. Det går alldeles utmärkt att plantera ut lökarna i trädgården när jorden tinat. Nästkommande vår blommar hyacinterna på nytt. På det här fotot kan ni se hur fint de blommar om man ger dem en andra chans.

jultulpan

Här är årets sparade julkasse. I julas hade jag små röda dvärgtulpaner i en plantering, och när de blommat över hade jag inte hjärta att slänga dem. Ju äldre jag blir desto mer ogillar jag det här med slit och släng blommor, för det är så lätt att fästa sig vid dem. Och inte vill man slänga det som lever. Jag tror inte att de små tulpanlökarna kommer klara sig ute, men jag ska ge dem ett försök. Och tänk vad roligt om det skulle fungera. Vi får se hur det går.4 kommentarer:

 1. Tyvärr lyckas jag inte så bra med det. Men jag skall göra ett nytt försök.
  Trevlig helg till dig.
  Tack för din fina hälsning.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att du lyckas denna gång :-)

   Radera
 2. Är det nåt speciellt man ska tänka på när man stoppar dom i jorden?? Jag har inte lyckts så bra några blommar igen men inte alla. Gillar sorken dom lökarna med tror du.
  Det är så vackert hos dig och så söt tavlan är.
  Ha nu en fin början på veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid all lökplantering är det viktigt att man vattnar rejält så att jorden slammar till runt lökkroppen. Löken rotar sig lättare då. Och så är det bra om man väljer en plats som är ganska torr, alltså ingen stående vinterfukt. Då ruttnar löken lätt. Om sorkar vet jag inte mycket, för de finns inte hos mig (tur!) Men det sägs ju att de gillar lökar. Så vem vet. Kanske är det sorken som tar dina lökar...
   Detsamma till dig. Kram /Carolin

   Radera