Hem

onsdag 24 februari 2016

Plantera snödroppar "in-the-green"

odla snödroppar
Snödroppe Galanthus nivalis

Snödroppar är något av det enklaste man kan odla. Men om man inga har och vill plantera, är det några saker som kan vara bra att tänka på. Snödroppslökarna som säljs om hösten är små och ynkliga. Man gör bäst i att gräva ner dem så fort de bara går, annars torkar de lätt ut och orkar inte bilda rötter. Lägg gärna lökarna i ett glas vatten ett dygn före plantering. Och glöm inte att vattna ordentligt efter att de kommit i jord.

odla snödroppar

Snödroppslökarna är ganska dyra, och man blir så besviken när de inte tittar upp. För att vara på den säkra sidan gör man bäst i att istället plantera på våren. Hur då? Jo, man gör som de säger i England, planterar snödropparna "in-the-green". I trädgårdsbutikerna finns så här års snödroppar i kruka. När de blommat över kan man gräva ner dem i trädgården. Det lyckas alltid!

odla snödroppar

Eller så kanske man händelsevis råkar känna någon som har gott om snödroppar. Ja, då kanske man kan få gräva upp några där, för att sätta i sin egen trädgård. Snödroppar är nog något av det finaste man kan ge eller få av en vän tror jag.2 kommentarer:

 1. Tack för tipset - nu skall jag kolla efter snödroppar i butikerna !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Ja du den erfarenheten har jag fått göra. Har satt i flera år men de vill sig liksom inte.De som jag tagit upp i slänten utanför staketet i skogen de lever friskt och även de från butiken.Hörde att även den gula vintergäcken kan vara svår. Man lär av sina misstag. Så bra det är med någon som vet och kan dela med sig.
  Ha det gott idag
  Kram Meta

  SvaraRadera