Hem

torsdag 13 augusti 2015

Fjärilsbuske

fjärilsbuske buddleja davidii black knight

Vill man locka fjärilar till sin trädgård är Fjärilsbuske Buddleja davidii ett säkert kort. Det finns ganska många sorter att välja på, men överlägsen som fjärilsmagnet är ändå 'Black Knight'. När den blommar med sina mörkt purpurfärgade blommor kan till och med vi människor tydligt känna doften av nektar på flera meters håll.

fjärilsbuske buddleja davidii

Fjärilsbuskar är anspråkslösa, men tyvärr inte särskilt härdiga. För ett par år sedan när vi hade några riktigt kalla vintrar frös tre av mina då fyra buskar bort. Den rosa på bilden här ovan har jag inte längre kvar i min trädgård. Vilken tur att 'Black knight' klarade sig. Den är både snyggast i färgen och bäst om fjärilarna själva får välja.2 kommentarer:

  1. Åh ja, Sommerfugle buske må vi have i vores haver - jeg er også betaget af at de dufter så fint - jeg ejer en busk og af den tog jeg en gren og satte i jord..Og nu har jeg 2 buske :) Af samme type, men dejlige :) Jeg ønsker mig dog en hvid, så en fin hvid med de fineste sølvblade- en sådan ønsker jeg mig :)

    SvaraRadera
  2. Visst är dem fina och det är ju för härligt när fjärilarna flockas kring dem. Min vita fryser ner nästan helt varje vinter, den måste vara känsligare för den rosa som står i samma rabatt brukar klara sig. Fin närbild av fjärilen:) Ha det fint!
    Kram Sofie

    SvaraRadera