Hem

onsdag 3 juni 2015

SNÄLLA vind, sluta blås!!!

honungsros rosa helenae
Honungsrosen har havererat i vinden och ramlat ned från sitt träd!

I normala fall kan jag stå ut med vädret, men nu har tålamodet bokstavligt talat flugit sin kos. Det blåser så att både jag och trädgården blivit sjösjuka. Att jag bor högst upp på ett berg gör inte saken bättre. Vindens misshandel syns på både ved- och örtartat. Knäckta grenar och söndertrasade blad ligger och skräpar som om det vore höst. Min äldsta och största ros, honungsrosen som är min ögonsten har slitits loss från lönnen där hon klättrar och svajar som ett oroligt segel i byarna. Det gör ont i mig när jag ser det!

buskros ispahan

Jag försöker hjälpa genom att stötta med bambukäppar och binda upp. Ett svårt jobb när det gäller taggiga rosor som kastar sig hit och dit i vinden. Man river sönder både sig själv och kläderna, och inte blir det särskilt snyggt heller. För mig hör denna typ av blåst ihop med huvudvärk. I takt med att vinden tilltar blir humöret allt sämre.

uppstammat vinbär i kruka
De uppstammade vinbären har blivit av med massor av grenar, och än har vinden inte gett upp.

I morse fick jag nog. Gränsen var nådd och förödelsen bland växterna allt för sårande att se. Jag har arbetet mycket med mig själv för att tygla humörsvängningar, men detta blev för mycket. Jag fick så ett riktigt frispel, slängde bambukäpparna i marken, sparkade och skrek upp mot himlen: - För i h-vete sluta blås!!! Om någon störde sig på mitt raserianfall så får jag väl skylla på växterna. Jag tror det var deras röster som gjorde sig hörda genom mig.2 kommentarer:

 1. Hej Carolin
  Jeg forstår dig så godt!
  Her i Danmark, København, blæser det også helt vildt!!! Og jeg et så træt af det!
  Og du bor oven i købet højt oppe, så hos dig er det jo endnu værre.
  Jeg synes godt nok det har været et tarveligt forår og en trist start på sommeren. Lad os håbe at vinden snart lægger sig og at sommeren snart kommer ordentligt igang
  I mellemtiden nyder jeg at følgende på din blog og at se dine dejlige billeder af din have :)
  Mange blæsende hilsner Vibeke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vibeke! Vinden har varit hemsk :-( men nu är den äntligen över! Hoppas lugnet lagt sig
   över Köpenhamn också. Allt gott /Carolin

   Radera