Hem

onsdag 20 maj 2015

Äppelblom

Prydnadsapel Malus Hyslop
Prydnadsapel Malus 'Hyslop' blommar i rent vitt och får sedan små knallröda frukter.

När körsbärsträden blommat över tar aplarna vid. Tur, för det är lätt att bli bortskämd när träden blommar. Alla aplar blommar fint om våren, men alla får inte stora frukter. Det är också tur, för med äppelträd kan det bli svårt att ta hand om all frukt som blir. Då är prydnadsaplarna ett bra alternativ! De får små vackra frukter i gult, rött eller orange som fåglarna gärna äter. Även blommorna på de olika sorterna kan ha olika nyanser. Extra fint blir det förstås om man har några olika sorter i sin trädgård.

Prydnadsapel Malus 'Evereste'
Prydnadsapel Malus 'Evereste'

Evereste har skära knoppar, men som utslagna blir blommorna vita. Frukterna är lysande brandgula och blir så klart en riktig fröjd för ögat när hösten kommer.

Rönnbärsapel Malus toringo 'Scarlett'
Rönnbärsapel Malus toringo 'Scarlett'

Scarlett skänker färg med både blommor och blad! Frukterna blir minst av alla aplars. Precis som namnet antyder blir de inte mycket större än rönnbär och är mörkt vinröda i färgen.4 kommentarer:

 1. Vackert! Och bortskämd känner man sig sannerligen! Tack för att du bjuder på den härliga blomningen :)

  SvaraRadera
 2. Åh så fint det blommar:) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 3. Ja du det blir tomt när allt blir bara grönt igen nu. De där träden är ju bra för oss som inte har så stora trädgårdar. Jag har i alla fall lyckts få plats med både ett plommonträd som växer ganska så rakt upp och ett mindre svagväxande äppelträd. Här fanns nämligen inget träd när jag kom hit så tomt det var. det första trädet jag fixade var ett träd av kaprifol på en stör och det blir faktiskt finare för varje år som går.
  Ha en fin och skön dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 4. Underbart Carolin. Hoppas du njuter ordentligt just nu. Känns konstigt att inte komma till dig i år.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera