Hem

lördag 21 mars 2015

Han struntar i allt!

rådjur i trädgården

Ni kan tänka er hur snäll jag måste se ut när jag kan sätta mig i gräset bredvid ett vilande rådjur. Jag som varit så nöjd över att jag lyckats skydda trädgården mot rådjurens förstörelse har nu fått ett tamt rådjur på halsen. Han struntar i precis allt. Att det ligger blodmjöl runt tulpanerna stör honom knappast, inte heller bryr han sig om cd-skivor eller luktkuddar. Kanske är det något fel på honom? Han är så gott som tam och strosar gärna runt i trädgården samtidigt som jag är ute. De första dagarna var jag så klart uppgiven och ledsen. Nu har jag som väl är kommit på andra tankar.

rådjur trädgård

Med tanke på de hundratals tulpaner och krokus som för var dag växer har jag ju faktiskt själv sett till att trädgården blivit en godisbutik för rådjur. Den lille råbocken blev säkert utom sig av lycka när han hittade hit. Nu kan han äta sig mätt på det godaste han vet varje dag. Som tur är äter inte rådjur alla lökväxter så vår i trädgården blir det allt ändå.

Önskar er alla en trevlig helg och håller tummarna för att ni får ha era tulpaner ifred!2 kommentarer:

 1. Så ledsamt. Läser just om duna tulpaner i Fixa och förundras över att du kunde ha så mycket tulpaner, men så enkelt var det alltså inte. Jag lider med dig, jag bor också i rådjursrikt område. I somras ilsknade jag till och satte upp nät, fast det inte heller någon garanti. Jag täcker mina älsklingar som azaleor och alunrot med svart nät för att vara på den säkra sidan. Det kanske inte funkar lika bra med lökväxter som växer flera cm om dagen, men kan vara värt ett försök. På håll syns inte nätet i alla fall.
  Men det bästa är förstås att ha växter som de inte gillar.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marta!
   Tack för din medkänsla. Det känns konstigt för mig med en vår utan tulpaner, men jag gläds lika mycket (om inte ännu mer) över narcisserna i år. Vilken tur att han inte äter dem! Min sambo har funderat lite på det här med nät (nätstaket). Kanske blir det så i framtiden, men det är nog svårt för oss som har en så kuperad tomt tänker jag...
   Jag håller tummarna för att du får en fin azaleablomning som du får behålla! Mvh /Carolin

   Radera