Hem

torsdag 26 mars 2015

Fint att vara olika

rocka sockan

De små påskliljorna på bordet känner sig säkert väldigt annorlunda i vårt hem bland palmer, kaktusar och andra exotiska växter. Ändå är de fina och pryder sin plats. Härom veckan var det många som klädde sig i olikfärgade strumpor för att visa att olika är fint. Evenemanget som hette Rocka sockan ville visa att det är fint och bra att vi människor är olika varandra. Och inte behöver man vara lika för att passa in. Jag tyckte om evenemanget och det handlar ju om något vi ofta behöver påminna oss om. Detsamma tycker jag gäller i våra trädgårdar. Just nu är trenden stor att följa teman när man planterar och väljer växter. Men mycket roligare blir det om man vågar sätta dit något oväntat och olikt det andra. En färg eller växt som sticker ut från den stora massan blir ofta pricken över i.4 kommentarer:

 1. Visst är det som du skriver, att det lite oväntade ofta blir det som höjer helheten. Svårt det där med trender för även om man tänker att man väljer det man själv gillar så tror jag att man påverkas av reklam och av vad som lyfts fram i affärer, tidningar m.m.
  Vilket fint rum med stora härliga växter du har.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man påverkas i allra högsta grad mer än vad man tror. Det är ju så klart bra att hämta inspiration, men samtidigt kan man bli lite hämmad av det. Jag har själv märkt det och försöker arbeta emot det. Bäst blir det när man gör som man känner för. Ett tag tänkte jag att jag skulle sluta måla så barnsliga motiv, men det tog bara emot. Jag fortsätter måla mina blomsterfigurer så länge lusten finns. Ibland känner jag mig som ett fantasifullt barn i en vuxens kropp :-D Detsamma i trädgården. Den är en enda stor lekplats för mig. Säkert är det därför jag älskar att vara där :-) Kram /Carolin

   Radera
 2. Väldigt fint sagt igen. :)

  SvaraRadera