Hem

onsdag 25 mars 2015

En trädgård till tröst

trädgård blogg

Det känns skönt att gräva i jorden när man är ledsen. Men idag orkar jag inte ens det. Igår lämnade min äldsta katt livet för att flyga till himlen och det tog på krafterna. Det kom inte som en överraskning för jag visste att det var på gång, ändå känns saknad och sorg. När man haft ett djur länge blir det tomt på ett speciellt sätt när de lämnar.

siameskatt
Smilla och Svartling

Nu har jag bara min svarta katt kvar, han saknar sin vän liksom jag. Han ropar och letar i huset och det gör mig så ledsen. Livet går upp och ner, ibland lite mer än vanligt. Men som trädgårdsmänniska kan man hitta tröst i vetskapen om att livet alltid går vidare. Så även för min lilla Smilla. Nu är hon inte sjuk längre och jag såg ljuset inom mig när hon blev fri, frisk och lekfull igen. Det var en fin upplevelse i det svåra. Nu kan hon besöka oss när hon vill och leva ett nytt liv på andra sidan.

pingstlilja actaea

Det känns extra bra att en läkande vår är på intåg. Jag längtar efter pingstliljorna som ger mig ny kraft och påskliljorna som gör mig glad. Häromdagen grävde jag upp några små påskliljor och satte i en kruka. Idag blommar de så fint här inne i värmen och påminner om att pånyttfödelsen alltid finns inom räckhåll.8 kommentarer:

 1. Vi vet alla som haft ett djur länge hur ledsen man kan bli. Ja, det är förvisso bara ett djur men saknaden känns. Vår förra katt blev 21 år och jag trodde aldrig det var möjligt att skaffa en ny efter honom. men på något sätt följer man med i tidens gång och accepterar alla förändringar t o m att vår omkomne sons hustru har en ny man och pappa till våra barnbarn nu.
  Tufft men ändå trösterikt för framtiden.

  Styrkekram
  Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka ord Luna. Det är så sant som du skriver. Kram /Carolin

   Radera
 2. Gør mig ondt at du har mistet, men du skriver så fint om det og netop det at have en have kan give en ro og perspektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är just det med perspektivet man får på livet som är så bra med trädgården ibland tycker jag. /Carolin

   Radera
 3. Det gör lika ont för den drabbade vad det än är som man mister. Det är bra att veta att de ändå har det bättre än att få var här och lida, det gör också ont.Tänk så härligt att du har din trädgård att se och förstå det lättare, Livet går vidare och vi ska föra det vidare alla på olika sätt. Ha en bra och fin kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din omtanke Meta. Detsamma till dig. Kram /Carolin

   Radera
 4. Det är alltid svårt att ta farväl av en kär vän men det blir lättare med tiden, det är alltid en tröst. Fint att ha trädgården och alla dem kommande lökarna att se framemot:) Ha det fint!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Och våren är ju rena medicinen mot vad som helst :-) Ha det fint du med. Kram /Carolin

   Radera