Hem

lördag 17 januari 2015

Hyacinterna efter jul

hyacinter i trädgården
Sparade julhyacinter får nytt liv i trädgården.

Tänkte bara påminna om att det går att spara de överblommade hyacinter man ofta har efter jul. Ställer man dem att vissna i skymundan och ger dem en liten skvätt vatten då och då så att lökarna inte torkar in kan man sedan plantera ut dem i trädgården till våren. Nästföljande vår blommar de igen. Ofta blir blommorna tunnare än de var vid förra blomningen. Men jag tycker inte det gör något. Tvärt om blir de skira blommorna riktigt fina och liknar i mångt och mycket den nätta klockhyacinten.5 kommentarer:

 1. Hyacinter är lika mycket vår som jul för mig.
  Jag har bunkrat upp några i växthuset som jag skall ha till lite vårarrangemang.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag tänker efter så är de faktiskt mer vårblomma än julblomma för mig :-)
   Dina vårarrangemang kommer bli toppen! Ha det gott . /Carolin

   Radera
 2. Lurt å resirkulere løkene! Har gjort det tidligere med hell. Hadde ikke hyasinter til jul i år, men la noen løker i høst, rundt oppstammede roser som overvintrer i veksthuset. De kommer år etter år, og jeg ville ha flere :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att få mersmak när man väl prövat hyacinter i trädgården. Förstår att du vill ha fler :-)
   De är en fantastisk vårblomma. /Carolin

   Radera
 3. Vad fint det låter, hyacinter i trädgården. Det är ju något man inte tänker på... Tips från mig: tävla hos min vän Carola: http://roomofkarma.se/!

  SvaraRadera