Hem

tisdag 16 december 2014

Årets gran

rödgran julgran

Jag hade nog inte tänkt klä granen redan igår, men så gick det inte att vänta längre. Att klä gran är något av det roligaste jag vet. I år överraskades jag över att jag ville ha en vanlig gran. Tidigare jular har jag haft kungsgran men så i år kom plötsligt en stark längtan efter en vanlig svensk gran. Den doftar ännu mer av kåda och barr än vad kungsgranarna gör och det är något jag tycker om.

julgran rödgran

Det sägs att vanliga granar inte håller sig fina lika länge som kungsgranarna och det stämmer säkert. För visst ligger det redan en hel del barr på golvet, men i ärligheten namn, granbarr i juletid är väl ändå inget större problem? I alla fall inte för mig. Och så är det ofta så mörkt att varken barr eller dammråttor syns. Vintermörkret har allt sina fördelar.5 kommentarer:

 1. Så vacker! Kram Esmeralda

  SvaraRadera
 2. Vilken gran! Syns att du tycker det är kul att klä granen.
  Barr hör till man har ju tom gransnaps och gransill.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Ooaa, verligen en fint klädd gran. Blir lite sugen på att klä vår men det blir nog först till helgen. Gillar också vanlig gran för den luktar så skogigt och gott.
  Ha det så gott
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Oj vilken fin gran. Och javisst, det är nästan sinnebilden för en traditionell gran. Så vacker!
  Tyvärr hinner vi nog inte klä vår före helgen, annars hade jag nog gärna fuskat jag med i år, för att skapa lite julkänsla...
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Jättetjusig! Minns nu att jag såg din gran förra året också och att den var lika fin. Jag har också haft tankar på en rödgran efter många år med kungsgran, men det blev kungsgran för mig i år igen trots allt.
  Ha en skön jul!
  Elin

  SvaraRadera