Hem

fredag 7 november 2014

Våren 2015

trädgårdsblogg vårblomning

Nu är jag klar med årets löksättning. Tack vare det milda vädret har jag i lugn och ro kunnat gräva ner en faslig massa lökar i omgångar lite då och då. Och som vanligt har det blivit många fler än vad jag tänkt. Det är något visst med lökar och mig. Jag har svårt att motstå dem och för var vår blir trädgården allt blommigare. Nu börjar en lång härlig längtan och väntan till våren 2015. Då ska jag återigen sitta på trädgårdssoffan och blicka ut över lökväxternas färgglada hav.

odla tulpaner
När värme och ljus lockat lökarna i blom kommer hela trädgården brista ut i ett färgglatt blomsterfyrverkeri!

vårblommande trädgård
Och Lilla B kommer springa fram och tillbaka och hoppa upp och ner på vårlätta ben som varje vår.

lökväxtplantering

Vårlängtan och väntan, kommande vintervila och mörker kommer göra våren så där storslaget sprudlade som den alltid blir. För inte hade det varit lika fantastiskt underbart med vår om inte vintern fanns! Jag önskar er alla en fin trädgårdshelg i hösten. Och glöm inte att det går att plantera tulpanlökar så länge som det går att gräva i jorden. Ett arbete man knappast lär ångra när våren väl kommit.6 kommentarer:

 1. Åh så fint och jag har fortfarande inte fått ner någon lök! Kris! Men det är fortfarande milt så jag har nog några dagar på mig...
  En skön blomsterprakt vill man ju ha i vår!
  Fina bilder du visar!
  Varm kram, Titti

  SvaraRadera
 2. Wow ! Such a beautiful garden and so gorgeous flowers !

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt vilka fält av vårlökar!
  Trevlig söndag, hej Ewa :)

  SvaraRadera
 4. For å skape denne fargerike stemningen, er det virkelig verd strevet i novemberhagen :-)

  SvaraRadera
 5. Oj vilken färgprakt....fantastisk trädgård. Nu ser jag fram emot snö och jul....trädgården är vacker i snöskrud också....gillar vintern om det är "bara" högst -10 grader och ett vitt lager på marken med gnistrande snö....inget blask !!!...önskar dej en fin kväll!
  Kram bia

  SvaraRadera
 6. Så vackert det ser ut på dina bilder man längtar ju till våren så det gör ont.
  Här blir det nog inget mer planterat för sorken och brunråttorna äter upp dom jag sätter det får nog bli krukor till nästa år. Kanske skall testa och sätta efter första frosten när marken är frusen bara så man kan gräva lite i den, undrar om det går.Då kan ju inte mössen äta upp dom
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera