Hem

lördag 22 november 2014

Inatt kom kylan

trädgårdsblogg carolin zander
Stenkyndel Calamintha nepeta 'Blue Cloud'

I morse när jag vaknade sken solen in genom fönstret och delar av gräsmattan var täckt av ett tunt lager gnistrande frost. Nu är hösten så långt gången att det bara kändes fint. Och skönt var det att solen kikade fram. För de senaste veckorna har den varit lika hösttrött som jag varit och gömt sig bakom ett tjockt grått molntäcke.

hon som talar med blommor dahlia vinterförvaring

Eftersom frosten besökt trädgården under natten blev det så illa nödvändigt att gräva upp dahliaknölarna för vinterförvaring. Och det kändes faktiskt som att dahliorna var nöjda med sitt nu. En lång varm sommar och höst fick de och nu får de en välförtjänt och skön vintersömn i källaren. Till våren väcker jag dem igen.

En skön helg önskar jag er alla!2 kommentarer:

  1. Ja dahliorna får vara nöjda med sådan lång säsong. Jag har kvar mina i krukorna än.
    Ingen kyla här inte.
    Allt gott och kram till dig från mig
    Annika

    SvaraRadera