Hem

torsdag 18 september 2014

När man inte tjuvar

odla tomater i kruka
Otjuvade växthustomater.

Om man inte tjuvar sina tomatplantor (nyper av skotten i bladvecken) utvecklas de till stora, oregerliga och bångstyriga djungelliknande buskar som mest liknar gröna berg. Så klart jag vet att jag borde tagit hand om dem bättre, men denna gång hann växtkraften före. I år växte tomaterna nämligen rekordsnabbt eftersom de trivdes så bra i värmen och jag hann liksom inte med. När jag upptäckt hur mycket jag missat gav jag helt enkelt upp och lät dem växa vidare. Egentligen gjorde det inte så mycket för massor av frukt har de gett ändå.

frilandstomater

Jag plockar tomaterna i omgångar och lägger dem att eftermogna på brickor i köket för att buskarna på andra sidan väggen ska orka med bättre. Det doftar gott och ser vackert ut när de gröna tomaterna en efter en skiftar i rött.4 kommentarer:

 1. Så härliga foton! Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det härligt med tomater i alla dess former, både tama och vilda! :) /Carolin

   Radera
 2. Ja NU är det tomater..i överföd...och dom är extra goda nu! Vackert med alla tomater på fatet...
  Önskar dig en skön och solig helg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastisk tomatsommar! :) Önskar dig detsamma! Kram /Carolin

   Radera