Hem

onsdag 3 september 2014

Går det så går det

buxbomsdöden

De senaste åren har buxbomsdöden härjat i våra trädgårdar och många har varnat för att köpa nya plantor. I sommar har jag planterat lite nytt i alla fall. Den utsökt vackra rosen 'Alchymist' har fått äran att växa i gräsmattan där man kan se henne från alla håll. En sådan ros förtjänar en alldeles speciell plats. Runt hennes fot har jag satt en ring av buxbom som skall formklippas och ge rosdrottningen en tron att sitta på och nu håller jag tummarna för att inte några av buskplantorna är smittade. Hade jag varit duktig hade jag förstås tagit sticklingar från de friska buxbom jag redan har, men ibland måste man kunna tillåta sig att vara lite lat. Går det så går det.4 kommentarer:

 1. Vi håller tummarna :-) Eva

  SvaraRadera
 2. Hej! Det där blir ju supersnyggt! :)
  Jag skulle vilja göra likadant. Hur stor är cirkeln med buxbom? Hur mycket plats behöver rosen? Med vänlig hälsning, Annakarin Magnusson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annakarin! Kul att du tycker det :) Cirkeln är väl ca en meter i diameter skulle jag tro. Rosen blir stor om den inte fryser ner under vintern, men det går ju alltid att klippa bort det som blir för stort och för mycket. Nu har jag satt dit tre störar som jag bundit samman i toppen. På dessa kommer jag sedan att binda upp rosen så den får stöd. /Carolin

   Radera