Hem

lördag 23 augusti 2014

Morotsblomma

morot blomma
Vanlig morot blommar med vackert vita blommor.

Varje vår planterar jag morötter i rabatterna. Jag gräver hål och sätter morötterna strax under jordytan. Sedan är det bara att vänta. I juli dyker de första blommorna upp och sedan kommer nya till långt in på hösten. Morotsplantorna blir ungefär en meter höga. De är ganska yviga och blomningen påminner mycket om hundkex. En billig och fantastiskt fin växt att komplettera perenner och rosor med tycker jag.4 kommentarer:

 1. Kul idé! Undrar vilka morötter man ska välja för att få färg på blommorna? Har du sparat egenodlade eller tagit vanliga "köpe"? Jag brukar alltid sätta några purjolökar från förra året i perennnrabatter, blir så fina stora alliumbollar. De skiftar mellan vitt och ljust lila.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, vet faktiskt inte det... De jag planterar är "köpe" för de jag odlat själv är inte så många och tar därför slut. Purjolök är också fint :) Några blommar i mitt köksland nu, fast det var ju såklart inte meningen men snyggt ändå :D /Carolin

   Radera
 2. Så lekkert! Dette må prøves...

  SvaraRadera