Hem

lördag 2 augusti 2014

I väntan på regnet

blogg trädgård

Om ett par dar väntar vi regn. Jag håller tummarna för en riktig rotblöta. Många växter skriker av törst och det är svårt att hinna med. Vattningsrundorna blir både många och långa. Visserligen är vattnandet en rofylld syssla men tillslut kan det ändå bli för mycket av det goda.

trädgårdsblogg

Trädgårdsslangen har legat framdragen nästan varenda dag hela sommaren. För att den ska räcka till har jag kopplat ihop två slangar. Det första är grön och den andra gul. Ofta har jag frågat mig själv hur jag kunde vara så dum att välja en gul. När jag tittar på sommarens foton slingrar den gula slangormen nästan alltid fram där mellan grönskan och passar liksom inte in.6 kommentarer:

 1. Det skall jag tänka på när jag köper trädgårds slang // Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Lovar att du kommer ångra dig om du köper något annat än grön. /Carolin

   Radera
 2. Härliga bilder! Vattnandet har verkligen tagit mycket tid. Vi fick 45 mm förra helgen, men det rann av och märks inte i jorden. Här ligger slangen också framme nästan för jämnan.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så det kan vara. Jorden blir ju lätt som en hård skorpa när torkan sätter in.
   Hoppas också du får efterlängtat regn till din trädgård! Trevlig helg /Carolin

   Radera
 3. Mange og lange er fornavnet... Synes jeg springer rundt og "nødvanner" hele tiden. Men tross alt mye bedre enn klissvåt sommer med råtne knopper :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vädret har sina för och nackdelar i både regn och torka. Håller med om att det varit skönt att slippa
   ruttna knoppar :) Min ros Madame Boll har jublat över den torra luften i sommar och knopparna har
   öppnat sig fint och smärtfritt :D /Carolin

   Radera