Hem

måndag 11 augusti 2014

Hos farmor

illustration carolin zander
Hos farmor

Farmors hus står inte längre kvar. Ändå kan jag hälsa på precis när jag vill. För i mitt minne är allt som det brukade. Den röda klätterrosen möter fortfarande blåregnet på gavelns topp och blommorna frodas i landen. Vad man sett är vad man fått och de minnen man väljer att spara kan ingen ta ifrån en. De bildar en inre värld där man kan resa utom tid och rum precis så som man själv vill. För några dagar sedan glimtade farmors hus och trädgård fram när jag målade. Det kändes fint och roligt och det var ett härligt besök i minnet.2 kommentarer:

  1. Carolin, i dag kom en tår på min kind,så fint du berättar och målar, kanske kan jag tänka mig hem, till min farmorsom är borta sedan länge :-) Tack för det. Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan du tänka dig dit :) Tack för dina fina ord. /Carolin

      Radera