Hem

söndag 31 augusti 2014

Grönsaksdrömmar

grönsaksodling

Jag odlar grönsaker i odlingslådor vilket jag är ganska nöjd med, men kan ändå inte sluta tänka på ett mer traditionellt grönsaksland med långa raka rader. Kanske är det så att omväxling förnöjer? Jag vet precis hur det skulle se ut. En solroshäck åt ena hållet och bärbuskar runt resten. Egentligen borde jag sluta fundera på det här för jag har ändå ingen plats över för den idén. Odlingen i mina lådor blev inte riktigt som jag tänk i år och kanske är det därför jag drömmer om något annat. Det blev mindre grönsaker och mer blommor än som jag egentligen tänkt. Det bara blev som det blev och den svåra torkan satte stopp för en del frön som ville gro. Nu har jag börjat planera inför nästa års köksväxtodling. Det är skönt med trädgård på det viset att man med varje nytt år får chansen att göra om till något helt nytt och bättre än det som var förra säsongen. Och alltid lär man sig en massa nytt, kul och intressant.4 kommentarer:

 1. Jeg laver hele tiden om i min have , flytter rundt på planterne og skaber nye bede :) og ja, det er så livsbekræftigende at have en have.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har märkt att det är lika kul att göra om som att göra nytt :)

   Radera
 2. När jag såg din målning av Morot får jag sådan inspiration att odla grönsaker de är ju väldigt fina i trädgården med.
  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! :D En del av dem är till och med vackrare än sådant som sätts i blomsterrabatter, lite lustigt när man tänker på det från det hållet :) Kronärtskocka, kål och mangold är minst lika formstarka som en funkia.

   Radera