Hem

fredag 4 juli 2014

Honungsros i sommarskrud

Fylld Honungsros Rosa helenae 'Hybrida'

Honungsrosen är en sann trädgårdsvälsignelse när den blommar. Överflödet av blommor gör att man häpnar och rosens växtkraft är lika storslagen. Innan den börjat blomma är den en riktig doldis. Med sina långa gröna lianer kamouflerar den sig väl där den klättrar upp i lönnen. Men när den rätt som det är blivit fylld av tusentals blommor som är lika vackra som de doftar gott kan ingen gå oberörd förbi.

Honungsros Rosa henenae 'Hybrida'
Fylld Honungsros Rosa helenae 'Hybrida'.

Honungsros Rosa henenae 'Hybrida'
En honungsros är en ros som förtjänar en speciell sittplats alldeles intill.8 kommentarer:

 1. Hej Carolin!
  Så är jag hemma i Sverige igen och ser din Honungsros tror knappt mina ögon så stor och fin / Eva

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder och visst förtjänar rosen en sittplats i lummigheten.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 3. Ja jag har en själv som tagit över i äppelträdet! En underbar ros som doftar såååå gott...
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Honungsrosor är underbara! Kram

  SvaraRadera
 5. har aldrig hört talas om honungs rosor...kul att få se dom...nu glömmer jag nog aldrig det, hihi
  ha en trevlig helg!
  Kram bia

  SvaraRadera
 6. Underbart vacker! Själv njuter jag intensivt av mina två Lykkefund-rosor just nu!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Läste om en honungsros i en annan blogg häromdagen men där fanns ingen bild. Nu vet jag hur ljuvlig en sådan ser ut och jag som älskar rosor borde ju ha en sådan i min trädgård någon gång i framtiden. Så stor och fin din honungsros är!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 8. Men oj vad roligt att jag har hittat in till dig vilka bilder vilka blommor och rosorna ska vi inte tala om. Lägger upp dig som en favorit direkt. Nu ska jag titta igenom hela din blog och njuta! Allt gott Mari

  SvaraRadera