Hem

fredag 18 juli 2014

Första sommaren med krasse

Buskkrasse
Buskkrasse Tropaeolum majus 'Whirlybird Mahogny'.

Min mormor brukar odla krasse på sin terrass. Där har jag kunnat se de färgglada blommorna sedan jag var väldigt liten och jag har alltid tyckt mycket om dem. Men det är först i år jag sått krasse själv och det har verkligen gett mersmak. Omogna krassefrön kan läggas in som kapris. Kanske man skulle pröva det någon gång. Lilla B har varit som tokig i kapris ända sedan hon var pytteliten.6 kommentarer:

 1. Åh, så vackra de är! Jag har tyckt mycket om krasseblommor sen jag var liten:-) har sått det i många år, men hann inte detta året pga av min fina lille son:-) hoppas att du har en fin helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer fler somrar ;) Detsamma till dig! Kram /Carolin

   Radera
 2. Vad fint! Hade mycket krasse förra året. De hade fröat av sej från året innan, men i år kom inga av sej själv. Annars är verkligen min Walesiska trädgård fin i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter lyxigt med spontana frösådder från fjolåret! :) /Carolin

   Radera
 3. Härligt, lyser upp som små solar i trädgården. Jättefint!
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst gör de det :) Jag tycker mer och mer om både gult, rött och orange märker jag :) /Carolin

   Radera