Hem

fredag 25 juli 2014

Fjärilsväxter

temynta monarda gardenview scarlet
Temynta Monarda 'Gardenview Scarlet' och Moschatarosen 'Mozart' i full blom.

Nu blommar många av de växter som har förmåga att locka till sig fjärilar. För några veckor sedan undrade jag vart alla fjärilar som brukar hålla till i trädgården hade tagit vägen för jag tyckte det var ovanligt ont om dem. Men när temyntan, de första rudbeckiorna och bolltistlarna slog ut kom de fladdrande från alla håll. Nu är allt i sin ordning igen.

fjärilsbuske buddleja davidii black knight
Fjärilsbuske Buddleja davidii 'Black Knight'.

Fjärilsväxterna i trädgården är många men inget kan ändå mäta sig med fjärilsbuskens nektarrika blomkolvar som doftar honung lång väg, även för oss människor.2 kommentarer:

 1. Ja hurra! Så vackert du har det och jag njuter av dina inlägg och bilder, är dock usel på att kommentera för jag och paddan är inte kompisar när det kommer till den detaljen. Jag loggar in och skriver en kommentar och publicerar och sedan - ingenting! Så jag har skrivit många kommentarer till dig i sommar fast de kom aldrig fram... Om borstnejlikor och julgranar och slingerkrasse bl a. Hepp, så blir det ibland.

  Tack för njutbar läsning och vackra foton!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig Anna!

   Visst är det irriterande när tekniken inte förstår vad man vill. Alltid lika tröttsamt... Men det var roligt att se dig här igen och självklart får jag säga, tack detsamma! Och mycket fint har du skrivit i Allt om Trädgård också! :)

   Radera