Hem

söndag 8 juni 2014

Ute i sommaren

trädgårdsblogg
Fingerborgsblomma Digitalis purpurea.

Ute i sommaren händer det mycket just nu. Jag spenderar så mycket tid jag bara kan i trädgården. Sommaren vecklar ut sig i all sin härlighet både på höjden och bredden och det finns så mycket att titta på att det är svårt att välja vad jag ska visa här på bloggen. Jag är ju så oändligt förtjust i allt som dyker upp där ute.

luktpion shirly temple
Luktpionen 'Shirley Temple' har slagit ut sina första gräddvita blombollar.

blogg trädgård

Klövern blommar med små vita stjärnor strödda över gräsmattan. Många utrotar dem men hos mig blommar de tryggt vidare tillsammans med trädgårdens andra blommor. Jag tycker de är fina och gillar deras vildhet. Det finns många fördelar med att ha klövern kvar i gräsmattan, men mer om det berättar jag en annan dag.

rosenkrage tanacetum coccineum robinsons red
Rosenkrage Tanacetum coccineum ' Robinsons Red'.

Egentligen tycker jag nog bäst om de ljusrosa rosenkragarna, men den karminröda 'Robinsons Red' har växt i mina ögon sedan jag planterade några i närheten av de lika kraftfullt blå strandirisarna 'Silver Edge'.4 kommentarer:

 1. Underbar tid är det ute nu. Kom just in efter några njutar turer i trädgården. Jag har fingerborgsblommor ikruka i år.
  Önskade att jag var hos dig när pionerna blommar.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fingerborgsblomma i kruka låter väldigt fint! Det ska jag också prova :)
   Kanske kan du komma i piontider nästa år? Stor kram /Carolin

   Radera
 2. Åh, vilka vackra fingerborgsblommor! Ser fram emot att läsa om klöverns fördelar. Vi har ingen klöver i gräsmattan, bara mossa. Kram Esmeralda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klövern borde lyftas fram i ljuset och komma till sin rätt :) Lovar att jag ska skriva om det snart...
   Även mossan har sina fördelar faktiskt :) Den är mjuk och skön att gå på och så är den grön året om.
   Särskilt på julen tycker jag om mossan i gräsmattan. Stor kram! /Carolin

   Radera