Hem

måndag 19 maj 2014

Söt i sin fluffighet

blogg trädgård

När man tar första steget upp för trädgårdstrappan möts man av skira ljusblå moln. Det är den kaukasiska förgätmigejen som blommar med tusentals och åter tusentals små, små himmelsblå blommor. Blomningen är nätt och söt i sin fluffighet men till skillnad från vanlig förgätmigej har den kaukasiska 'Jack Frost' ett ess i rockärmen. När blomningen är över står plantorna kvar med stora silverfläckade och hjärtformade blad. Bladen är fina till långt in på hösten.

Kaukasisk förgätmigej Brunnera macrophylla
Kaukasisk Förgätmigej Brunnera macrophylla 'Looking Glass'.

Längre upp i trädgården väntar nya moln längs gången. 'Looking Glass' är om än ännu finare än 'Jack Frost'. Bladen är lite trindare i sin utformning och inte heller riktigt så invasiva som sin släkting 'Jack'. Jag tycker om att titta på förgätmigej riktigt nära. Det är otroligt vad små och välformade blommorna är. Underbart!8 kommentarer:

 1. Så fina bilder...och i tidigare inlägg också....har syrenerna slagit ut så mycket hos er!!!.....inte hos oss....inte äppelblommen heller, men den har börjat..vissa blommor är utslagna....vilken härlig tid vi har framför oss nu ;))
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bia!
   Ska sanningen fram så har sommaren kommit hos oss. Syrenerna är snart överblommade och de första aklejorna visa färg :) Våren är över men nu väntar så mycket annat fint och tur är väl det, för fort gick det. Kram /Carolin

   Radera
 2. Så söt flicka skall ju gå bland underbara blommor //
  Lena :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar alla sorter förgätmigej. Köpte just en Frost på mässan men har den just för tillfället i en större kruka. Kan inte komma på vart jag ska plantera den. det blev ett s.k. spontat köp ;-) Har fått in vit vildförgätmigej på ett ställe nu i år och den måste trivas för den är enorm.

  Stor Solkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vilda är ju också jättefin, särskilt när den får sprida sig som den vill. Mina har tidigare fått mjöldagg, trist, men i år har det gått bättre. Hoppas din fortsätter att trivas :) Du kommer älska 'Jack' var du än sätter den! Solkram /Carolin

   Radera
 4. Vilka härliga bilder!

  /Jenny

  SvaraRadera