Hem

torsdag 29 maj 2014

Odla gurka

odla gurka

För ett par år sedan odlade jag gurka inomhus. Det var väldigt spännande och gick över förväntan bra.

odla växthusgurka

Vi fyllde en jättekruka med kogödsel från säck. Egentligen skulle jag blandat upp gödseln med jord, men eftersom jag inte hade någon hemma just då struntade jag i det. Gurkplantan klagade knappast. Tvärt om satte den fart att växa med raketfart. Det enda man kunde klaga på var att det i början luktade en del gödsel i huset vilket jag inte brydde mig om när jag såg hur fina gurkorna blev!

slanggurka

Plantan växte hela sommaren och mot slutet tog den över glasverandan helt. Den fick klättra på trådar i taket och snart var det täckt av stora gröna blad. Den duktiga plantan producerade vansinniga mängder frukt. Vi var trötta på gurka ett bra tag efter det men nu när jag tänker tillbaka på det får jag glada minnen.6 kommentarer:

 1. Himmel vilken planta! Har i många år funderat på att odla gurka men sen har det inte blivit av...
  Nu blev jag sååå inspirerad av dina bilder!
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja :D Och på de här bilderna hade den ändå långt kvar till sin fulländade storlek :)
   Tycker verkligen du ska pröva. Riktigt kul är det med växter som har sådan extrem växtkraft!
   Kram /Carolin

   Radera
 2. Wow, vilken växtkraft!

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Jamen du godeste aldrig har jeg set magen ! Fantastisk ! Jeg har 4 meget små agurke planter uden for...Meget meget små... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att gurka helst vill ha dunder mycket gödsel för att bli stora, så släng på ett lass så växer den säkert så det knakar :)

   Radera