Hem

tisdag 13 maj 2014

Ballerinor

liljetulpaner

Liljetulpanen 'Ballerina' dansar och flammar som eld i kvällsljuset. Bakom den nya rabatten smyger även där en trädgårdsballerina, men en betydligt rörligare sådan. Grannkatten Lisa kommer på besök varje dag. Fast frågar man henne tror jag inte hon ser det som besök. Hon har nämligen bestämt att min trädgård ska vara hennes revir. Jag förstår att hon trivs här för det gör ju jag med.

blogg trädgård

Katter är ett trevligt trädgårdssällskap, men Lisa har blivit lite för duktig på att jaga för att jag ska vara helt nöjd med vår vänskap. I morse blev vi ovänner när hon försökte fånga en liten pilfink som jag matade. Jag kan stå ut med en hel del kattbus men småfåglarna vill jag hålla fredade. Lisa är en klok katt så om jag talar förstånd med henne en gång för alla så kanske vi kan komma överens om att fåglarna får vara ifred, i alla fall hoppas jag det.6 kommentarer:

 1. Det är inte enkelt det där med katt och fåglar,samma bekymmer här hos mig,,,, Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen ett problem. Tror jag ska tipsa grannarna om att hänga en pingla i hennes halsband. Det kanske hjälper :) /Carolin

   Radera
 2. Håber katten og du blev enige - fuglene skal være i fred, men smus, dem må den gerne jage :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, allt är vi vänner :) Men nu håller jag ett vakande öga på henne när hon smyger runt fågelmaten :) /Carolin

   Radera
 3. Katter tror att dom äger världen, ha ha. Vi har två stycken och de får gärna vara i trädgården men varför ska de tvungen gå rakt över nyplanterade saker i rabatterna? Hm.

  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja du det har jag också funderat över! :D Har kommit på att det kan vara bra att köra ner en blompinne i jorden där man planterat för då blir det inte lika kul för katten att trampa runt där :D /Carolin

   Radera