Hem

torsdag 10 april 2014

Miniatyr narcissen 'Rip van Winkle'

Rip van Winkle narcissus
'Rip van Winkle'.

Mest förtjust är jag i stora narcisser men det finns undantag. Miniatyr narcissen 'Rip van Winkle' tillhör absolut mina favoriter. Blommorna är små, tätt fyllda, vilt rufsiga och väldigt speciella. De är kanske inte en jättevanlig syn i trädgårdslanden men de är heller inget nytt påhitt eftersom de faktiskt odlats sedan 1800-talet. Det gör väl sorten ännu mer intressant kan jag tycka och lika lättodlad och glad som alla andra narcisser är de det med.4 kommentarer:

 1. Jeg øver mig lidt i farven gul... Har overtaget en have, hvor der er mange skriggule narcisser......Men heldigvis også nogle mindre fine lysegule:) Disse du viser, er faktisk rigtig fine, kan godt lide det forrevne udtryk :) Jeg er vild med dit blog navn !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mycket gult på våren. När jag började med trädgården tänkte jag faktiskt att jag inte skulle ha gula narcisser alls, men det dröjde inte länge förrän jag märkte att jag inte klarade mig utan dem! :D /Carolin

   Radera
 2. Som små stjärnor:-) så vackra! Kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin beskrivning :) Visst liknar de små stjärnor, både i färg och form! :) /Carolin

   Radera