Hem

söndag 13 april 2014

Hyacintblomning

blogg trädgård

Hyacinter förtjänar så mycket mer än att bara vara julblommor. Och i ärlighetens namn så är de ju faktiskt egentligen vårblommande. Nu har de slagit ut på tre olika platser i trädgården och jag njuter av varje sekund. Färgerna är så fina mot det nytt gröna och doften är fantastisk när den sprider sig i kylig vårluft.

hyacinter i trädgården

Även om hyacinter är förhållandevis låga, är de så kraftiga och färgstarka i sin blomning att man lägger märke till dem på långt håll. Den rosenrosa sorten 'Fondant' är en riktig pastell karamell.

blogg trädgård
Trädgårdshyacint Hyacinthus orientalis 'Carnegie'.

Elfenbensvita hyacinten 'Carnegie' passar fint intill vita balkansippan 'White Splendour'.9 kommentarer:

 1. Här är en till som verkligen gillar hyacinter ute (ja, inne med förresten) och som har satt många olika färgsorter på olika ställen. Fast flest är nog dom blå - men jag har rosa, vita och röda också. däremot inga gula, så det ska jag nog sätta i höst.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller några gula, men kanske jag gör som du och sätter några i höst :) /Carolin

   Radera
 2. Oja! Här är en till! Mina har dock inte slagit ut ännu. Vad vackert det är med de vita hyacinterna i hop med balkansippan och de silvriga bladen i förgrunden. /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de vita passar fint ihop. Balkansippor och hyacinter verkar trivas tillsammans :) /Carolin

   Radera
 3. Så himla fint det är med hyacinter som vårblommor, eller ja det är väl det de egentligen är, men jag har sett dem som julblommor tills bara för ett par år sedan. Nu sätter jag ut dem jag haft till jul och hoppas de klarar sig. Har EN hyacint som blommar i rabatt nu.

  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert är det fler och fler som upptäcker hur fina de är också ute :) Hoppas det snart kommer fler i dina rabatter. /Carolin

   Radera
 4. Åh så härligt! Mina hyacinter som jag planterade ut förra våren verkar ha ruttnat i vinter, det syns inte ett spår av dem nu:-( men jag gör ett nytt försök i år! Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert är det så, lökarna gillar ju inte vinterfukt. Kanske kan du hitta en torrare växtplats? Lycka till med nya försök :) Kram /Carolin

   Radera
 5. O så otroligt vackert med alla dessa hyacinter.
  Elisabeth

  SvaraRadera