Hem

tisdag 1 april 2014

April, april

carolin zander

I år hoppas jag att trädgården ska bli lika storslaget färgsprakande av tulpaner som den var för ett par år sedan. Hela vintern har jag gått och väntat på att få se den tavla av blommor jag målade i hösten när jag planterade mina lökar.

Det är första april idag men jag har en näst intill förstamajkänsla i magen när jag går ut i min trädgård. Lökväxter och perenner har växt så det knakat och marken är plötsligt mer grön än brun. Rådjur var på besök för en tid sedan och åt bladtoppar på tulpanerna, men tur i oturen så hade inte blomknopparna hunnit över jordytan ännu så de klarade sig! Nu är trädgården rådjurssäkrad med blodmjöl, luktkuddar och cd-skivor som dinglar och blänker lite varstans. Cd skivorna är såklart inte något som hör hemma i en plasthatares trädgård men jag står ut eftersom det verkar fungera. Och jag frågar mig själv varför jag inte rådjurssäkrade långt tidigare? Samma sak varje år, men nu är det i alla fall gjort.8 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackert! Jag ska också rådjurssäkra till nästa år. Här har de till och med ätit upp krokusen. Detta trots att de har fri tillgång till ensilage 100 m bort...

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här tog de också några krokus i knopp. Jag blev jätteförvånad, har faktiskt aldrig sett det tidigare...
   Ha det fint du med! /Carolin

   Radera
 2. Oj, vilket fantastiskt tulpanhav! Så vackert!! Vilken otrolig tur att rådjuren missade blomknopparna. Stor kram Esmeralda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland har man tur och det är bra :) Ska försöka komma ihåg detta till nästa vår även om det är lång tid emellan... Kram /Carolin

   Radera
 3. Underbara vyer som vanligt! Du skämmer bort oss med dina fina bilder.
  Visst är det skönt att strosa omkring och se hur allt börjar vakna till liv igen.
  Jag blir lika fascinerad varje vår över att allt detta ligger där under jorden och bara väntar på att göra våra liv vackrare :-)

  Stor Vårkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint du skriver Therése :) Visst är det så. Stor kram /Carolin

   Radera
 4. Helt fantastiskt! Denna vår är min första efter qtt jag fått ögon för plantering och trädgård. Jag har njutit av allas lökblommor och till hösten kommer jag att plantera MASSOR! :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ditt liv kommer berikas med ditt gröna intresse, det kan jag lova! Härligt att du också hittat den gröna vägen och du gör rätt i att sätta många lökar till hösten! :) <3 Kram /Carolin

   Radera