Hem

lördag 22 mars 2014

Tête á tête

Minipåsklilja 'Tête-a-tête', Narcissus Cyclamineus
Minipåsklilja 'Tête á tête' Narcissus Cyclamineus

Marssolen har lyckats locka några småblommiga påskliljor att slå ut. Härligt! Inte så konstigt att just de här kom först. De växer nämligen precis framför den bergsknalle som ligger strax bakom vårt hus, och där blir det varmt och gott när solen ligger på om våren. Det brukar hamna en helt del växtbråte där och ibland överraskar gamla rester med att skicka upp något blommande. Påskliljorna som nu blommar kommer sig av att jag slängt lökar här efter att vi haft krukor inomhus till tidigare års påskfirande. Fint när lökväxter blommar på så här vilda platser, särskilt påskliljor. För de är allt lite busiga och slarviga i sin attityd på ett roligt sätt tycker jag.7 kommentarer:

 1. Vilka tuffa överlevare Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Man blir lätt positivt peppad av dem. /Carolin

   Radera
 2. Man vet alltid hvor man kan speide etter de første blomstene om våren :-) 'Tete a Tete' er helt riktig akkurat nå, og de var jo litt heldige oppi ulykken å havne akkurat her!

  SvaraRadera
 3. Jag gör som du - de småblommiga påskliljorna som jag genom åren haft inne i kruka eller i stora krukor ute - de hamnar i rabatten. Här i S-holm har de inte kommit så långt men jag ser knoppar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då dröjer det nog inte länge innan blommorna visar sig :) /Carolin

   Radera
 4. De passar så bra i lite vildare omgivning och är tacksamma med sin blomning. Man behöver ju faktiskt inte ens plantera dom. Här blommar de dock inte ännu, men man ser knopparna.

  /Anette

  SvaraRadera