Hem

måndag 3 mars 2014

Purjolök

odla purjolök

Purjolök kan man skörda hela vintern så länge de inte är fastfrusna. Nu har jag dragit upp de sista. Jag vet inte om jag ska kalla det för min första eller sista skörd, beror på hur man räknar. Nu är i alla fall köksträdgården helt tömd och snart redo för en ny odlingssäsong. Tom, förutom på lite vitlök som redan börjat växa. Är det milt på vintern som det varit i år tror vitlök man satt under hösten att det blivit vår och skjuter blasten i höjden.6 kommentarer:

 1. Purjolök nu,det trodde jag ju aldrig att det fanns att ta upp i mars. Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märkliga är att det inte gör ett dugg att purjolöken är stelfrusen under en längre tid, så fort det tinar i jorden kan man skörda igen och purjon är precis lika fin och god som före nedfrysningen :)

   Radera
 2. Det hade jag ingen aning om, jag har så mycket att lära om trädgård och odling :)
  Och hej finaste Carolin! Jag hoppas att allt är bra med dig. Idag har jag och lillen promenerat i solsken, helt underbart!
  Det hade varit jättekul om du kan komma förbi på utställningen och jag har såklart full förståelse om det inte funkar. Det är så bra att du lyssnar på dig själv!! Ha det himla fint och stor stor vårkram till dig <3 Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul då att det knappast kan finnas något roligare än att lära om odling :) Tänk vad mycket kul du har att se fram emot :) Allt är bra med mig och jag njuter i fulla drag av den stundande våren. Så skönt att ni fångade solskenet idag! Finns inte mycket som slår marssolen :) Oavsett om jag kan komma på utställningen eller ej så får jag önska dig lycka till. Och ha nu en riktigt fin förvårsvecka <3 /Carolin

   Radera
 3. Purjo är gott! De ser såå fina ut:-) <3 Esmeralda

  SvaraRadera