Hem

torsdag 27 mars 2014

Mina drömmars Kejsarkrona

kejsarkrona
Mina drömmars Kejsarkrona

När jag ska måla måste jag känna något för motivet, annars tar det stopp. Det kan vara lite irriterande. Så var det nu. Jag hade bestämt mig för att göra en krokustavla och försökte få till rätta känslan men den inföll sig aldrig. Istället har jag fantiserat om kejsarkronorna jag planterade i höstas. Nu har de börjat växa och varje gång jag går förbi stannar jag och låter mig förundras. De är fantastiska och jag önskar så att de vill blomma. Krokustavlan får jag måla någon annan gång. Som ni ser blev motivet istället just en kejsarkrona.

kejsarkrona
Kejsarkrona Fritillaria imperialis

Och jag bara måste visa hur bladtofsarna ute i trädgården ser ut. Med grön skön daggkåpa runt fötterna växer de av kraft och vårglädje en våning högre för var dag. Jag har gett dem gott om gödsel och hoppas de svarar fint genom att blomma lagom tills tulpanerna visar färg.20 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med om att man måste känna för det man vill måla. Gjorde en rostavla som en väninna sedan köpte och senare ville hon ha en till som skulle vara liknande. DÅ tog det stop...all lust bara försvann :/ Kan inte förmå handen till något som inte faller in av lust att måla. Så nu målar jag bara det jag själv vill!

  Hoppas dina kejsarkronor kommer blomma och att du visar upp dem för oss.

  Stor Vårkram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert är det många som känner igen sig i det här :) För mig känns det ofta som om hela mitt liv bestäms av känslomässiga impulser. Jag kämpade emot det länge och försökte strukturera, det gjorde mig bara stressad. Nu gör jag som dig med ditt målande, gör som jag känner för. Det finns en trend i att man ska planera hela sitt liv nuförtiden verkar det som. Jag blir trött bara jag tänker på det. Om jag får frågan vad jag gör om fem år kan jag uppriktigt säga att det har jag inte en blekaste aning om... /Carolin

   Radera
 2. Oj! Var så inne i att skriva om känslor inför målningar så jag glömde själva bilden ;-)
  De är så härliga med din lilla flicka och alla fina blommor. De skulle passa utmärkt i en bok som lär ut blommor till barn.

  Stor kram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du Therése, jag drömmer om att göra en sådan bok någon gång :) Även fast jag hunnit bli vuxen kan jag fortfarande läsa den typen av barnböcker för min egen skull. För mig handlar trädgård väldigt mycket om fantasi och lekfullhet, säkert därför jag tycker om den typen av motiv :) Kram /Carolin

   Radera
 3. du är ju så härlig med dina vackra bilder.. Blir så glad när jag ser dem..

  trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth :) Vad roligt att du känner så. Trevlig helg till dig med! /Carolin

   Radera
 4. Älskar din målning Maria

  SvaraRadera
 5. Ja nog är din blomsterfantasi full av inspiration alltid..... Väldigt fin.
  Sture H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det, blomsterfantasin frodas nu i takt med att det växer i trädgården :) /Carolin

   Radera
 6. Underbar målning och en pampig blomma. Vi har många av dom som växer så det knakar. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det pampiga! :) Kul att ni har många, det måste vara väldigt fint. /Carolin

   Radera
 7. Vilken otroligt fin tavla!

  SvaraRadera
 8. Jag blir så glad av dina bilder! Kejsarkronan är så fin och flickan har fått en lika dan kjol. Snart dansar de in som kungligheter i rabatten.

  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också insett att dessa blommor måste vara av den kungliga typen :) Kul att du blir glad av mina målningar /Carolin

   Radera
 9. Vilken alldeles, alldeles underbar bild!!! Precis så där känner jag mig i trädgården! Förväntansfull som ett barn. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Så känner jag mig också :D Stor kram! /Carolin

   Radera
 10. Jag känner igen den där känslan, och det ska en lita på, målningen blev helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känslornas väg är nog nästan jämt de rätta :)

   Radera